Početna stranicaPortalPretraľnikRegistracijaLogin

Share | 
 

 Kraj u Beskraju ~ by nox

Go down 
Autor/icaPoruka
Rhianna
Administratorica
avatar

Female
Broj postova : 3775
Lokacija : Field of paper flowers
Knjiga : Lavovi Al'rassana ~G.G.Kay
Lik : Jehana

15112009
PostajKraj u Beskraju ~ by nox

Sve se je dešavalo u milisekundama, od trenutka kada je njezin prst prešao po ukrasnom papiru u kojem se skrivao moj poklon za njezin osamnaesti rođendan.

Demoni su se probudili u meni kad sam gledao izoštrenim vidom kako se na prstu stvara porezotina i kako iz nje curi malena kapljica krvi.

Malena kapljica dovoljno velika i snažna da uzbudi sve nas, osim Carlislea.

''A, kvragu'', promrmljala je tiho.

Čudovište u meni je divljalo svom svojom snagom. Uzmi ju. Utaži žeđ, zaslužuješ to, više od ikoga ovdje prisutnih.

… od svih ovdje prisutnih. Monstrum koji je ležao u Jasperu, uvijek budan, uvijek pripravan na krv je također tražio svoj danak.

U pokušaju da ju spasim, još jače sam ju povrijedio, za njeno dobro.

''NE!'', zarežao sam na Jaspera koji je kretao na nju, bijesan i željan krvi. Bacio sam se na nju da ju odgurnem i zaštitim od Jaspera, krvi žednog vampira poput mene, a ne od Jaspera, mog brata, jer to je bio on u tom trenutku, Jasper, krvi žedan vampir.

Čuo se lom kristala dok sam ja nastojao držati njega podalje od moje Belle.

Režanje, borba, sraz dva vampira, sve samo da Bella bude sigurna, dovoljno sigurna da večeras iz ove kuće izađe na svojim nogama.

Ali u svom tom metežu nešto mi je privuklo pažnju, njeno srce… koje je kucalo kao u malenog kolibrića sad je bilo slabo.

Emmett se pridružio u borbi i obuhvatio je Jaspera u svoj smrtonosni stisak.

Užasavao me je usporeni zvuk njena srca, tam-tam, tam-tam, duboko i sporo, kao u nekom usporenom dokumentarnom ili znanstvenom filmu na temu ljudske anatomije.

Okrenuo sam se, okrenuo i ugledao nju, moju Bellu, jedinu osobu koja mi je davala snagu za životom, snagu da iz dana u dan glumim u ovom cirkusu među ljudima, na izdahu snaga.

Ležala je na podu i trzala se dok joj je krv natapala haljinu na području trbuha iz kojeg je virila ogromna krhotina kristala koja ju je probola.

Prišao sam joj vampirskom brzinom i obujmio njeno lice mojim mrtvačkim rukama.

Ja sam joj to učinio.

''Edwarde…'' šapnula je dok su joj suze klizile iz očiju a tanki mlaz krvi iz desnog kuta usnice. ''Edwarde'', ponovila je, još slabijim glasom nego prvog puta.

''Šššš… tiho budi, ljubavi…'', da sam mogao plakati, u tom trenutku bi to radio. Plakao za njom skupa s njom. ''Ne napreži se.'', slabašno me je zgrabila za odjeću sa najviše snage što je mogla skupiti.

''P-p-preobrazi me.'', još suza je kliznulo niz lice.

''Učini to, Edwarde.'', Rosalie se oglasila negdje iz pozadine, kao da je na nekom drugom svijetu, miljama udaljena od nas. ''Učini to, ili ćeš ju izgubiti.''

Srce joj je iz trena u tren bivalo sve slabije, sve sporije, otkucaji nikakvi. Zbog mene.

''Volim te.'', tiho je šapnula, da je gotovo bilo i nečujno. Volim te, volim te, volim te… njezin samrtni glas mi je odzvanjao u ušima, svaki put sve dublji i na kraju skoro neprepoznatljiv, glas koji nije bio od moje Belle.

Prinio sam usne njenom mliječno bijelom vratu na mjestu žile kucavice i zagrizao. Topla tekućina se razlila po mom jeziku, po mojim ustima, opojna i moćna, krv moje vječne ljubavi mi je kliznula niz grlo i čudovište u meni je počelo likovati, ali tražilo je još, i ja sam udovoljavao čudovištu sve dok Carlisle nije stavio ruku na moje rame i otrgnuo me od nje.

Disanje joj je bilo plitko i slabo, počela je vrištati, i previjati se od boli koliko joj je njeno ranjeno tijelo dopuštalo.

Dok je moj otrov putovao njenim žilama, očekujući da se njeno srce ubrza, da joj disanje postane dublje i učestalije, dogodilo je sasvim suprotno.

Tam-tam, tam-tam, tam… ništavilo.

Alice je počela plakati bez suza od boli skupa sa Esme, Rosalie je oštro uzdahnula, Emmett je glasno opsovao, na nikoga određeno, a Jasper je režao sam na sebe, bijesan i neizmjerno ljut na svoju slabost.

''Žao mi je, sine.'', prozborio je Carlisle, ne opuštajući stisak na mome ramenu.

Izdahnula je.

Otišla je.

Ostavila me je.

Ubio sam ju.

Negdje u daljini, ranjena zvijer je zarežala. Trebalo mi je dugo vremena da shvatim da sam to bio ja.

I sad, stojeći na trgu u Volterri koju je obasjalo blago rujansko sunce željno sam iščekivao svoj kraj.

_________________
heart
[Vrh] Go down
http://sjenemagije.blog.hr/
Share this post on: diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

Kraj u Beskraju ~ by nox :: Comments

avatar
Re: Kraj u Beskraju ~ by nox
Postaj on 15/11/2009, 19:53  Dalia Erreway
Prije nego komentiram...pise da mormao biti objekitvni...tako da molim pisca da se ne naljuti

1. Ovo sa ugrizom - nije logicno...bar po mom...mislim da se ona trebala pretvoriti...nije bila toliko ozlijedjena...
2. Svidja mi se ideja...potpuno me zapanjila..kad sam pocela citati nije mi ni na kraj pameti bilo da ce tako zavrsiti...
3. Opisi monstruma (Jasperovog i Edwardovog)

OCJENA:
(samo zbog ugriza)(da mogu dala bi 4.5 =[ )
avatar
Re: Kraj u Beskraju ~ by nox
Postaj on 15/11/2009, 20:16  Tmia
Ovo stvarno neznam kako da iskomentiram, ali evo objektivnosti...Edwardovo rzmišljanje u danoj sceni ok, me like; opis monstruma e to je ono što spašava ovu stvar to lajkam puno!!!; scena kao scena da ona umire not so much- nekako mi je sve prenatrpano, prebrzo...osjećaji i sve to što se pokušalo tu dai i prikazati, jednostavno nisu doprli do mene, možda krivi izbor riječi ilis tila pisanja-ali jednostavno nisam ništa osjetila...
ocijena je stoga
avatar
Re: Kraj u Beskraju ~ by nox
Postaj on 15/11/2009, 20:29  Blue
Meni se priča baš sviđa. Nisam zamišljala da će tako završiti, ali oke. Sviđa mi se ovo s ugrizom, samo bih voljela da ona nije izdahnula, već da se uspijela preobraziti. I jako (najviše od svega) mi se sviđa zadnja rečenica. Baš dodaje taj neki "touch" priči.

OCJENA: četiri
avatar
Re: Kraj u Beskraju ~ by nox
Postaj on 15/11/2009, 20:59  dovoljno za zauvijek
Priča koja konačno ne završava onako kako smo svi očekivali

Prevelik mi je kontrast u dijelu kada on sebe doživljava kao čudovište koje želi utažiti žeđ i u trenutku kada ju ide spasiti od Jaspera.

Nelogično mi je što ju je uspio ubiti.. pa valjda bi ga Carlisle prije još zaustavio, vikali bi, pokušavali ga odvojiti od nje?

Malo mi je nedojmljiv kraj.. 'Žao mi je, sine'.

Sama zadnja rečenica daje super štih.

Moja ocjena
Re: Kraj u Beskraju ~ by nox
Postaj on 15/11/2009, 22:41  sumrakfan
Priča je po meni previše nerealna. Bellina smrt se dogodila u stvarno čudnim okolnostima. No, ima i dijelova koji mi se sviđaju, a to je posebno zadnja rečenica, koja je predivno sročena. Poboljšava cijeli tekst.
moja ocjena:
avatar
Re: Kraj u Beskraju ~ by nox
Postaj on 15/11/2009, 22:52  Lena Reve
Sviđa mi se ideja,ali na nekim djelovima mi je bilo stilski baš nedojmljivo..Opisi me nisu oduševili,ali zadnja rečenica mi je odlična..

Ocjena:
avatar
Re: Kraj u Beskraju ~ by nox
Postaj on 15/11/2009, 23:23  Cherry
Početak mi je bio oduševljavajuć. Ali kraj me iskreno malo razočarao. Takav Bellin kraj? Pa ako se uspio u dvorani ne ubiti Bellu zašto bi je sada. Nekako mi se to ne uklapa, završava mi glupom smrću
Dobro započeto ali ne i završeno, iako zadnja rečenica spašava za ocjenu više.

Ocjena:
Re: Kraj u Beskraju ~ by nox
Postaj on 16/11/2009, 02:33  arina
Početak je dobar i sviđaju mi se opisi tipa onog kad Edward čuje Bellino srce kako usporava.Sviđa mi se i ideja da je Bella tako ranjena.Jer zapravo to je doista i moguče kada ju Eward odgurne u sav taj kristal.
Ono što mi se nikako ne sviđa je kraj. Edward nikada nebi naudio Belli i to je i dokazao u sumraku. Trebala se preobraziti.
Ocjena:
avatar
Re: Kraj u Beskraju ~ by nox
Postaj on 16/11/2009, 15:07  martina
Hm.... ni ova mi se ne sviđa baš.
Nekako je nedorečena i zbrzana. Kao da se sve ovo nabacalo na brzinu samo da se nešto pošalje.
Ideja je dobra i mislim da bi bilo puno bolje da se iznjela na neki drugi način... Malo.... kak bi to rekla... ... malo opširniji i nekako maštovitiji...
Rečenice su točne i sve to ok, ali nekako rascjepkane i dobivam dojam nekako nepovezane u nešto što bi te s ovakvom temom trebalo dirnuti...

Ocjena:
avatar
Re: Kraj u Beskraju ~ by nox
Postaj on 16/11/2009, 18:41  Eowyn
da krenem otpočetka.
Prva rečenica. Mislim da bi bilo bolje da si koristila/o svršeno vrijeme da se osjeti ta kratkoća, skroz drugačije zvuči.
Svidjelo mi se kako si naglasio/la da nešto tako sitno kao kapljica krvi može pokrenuti nešto tako veliko.
Sve skupa, recimo da mi je početak dobar.
Mislim da je Edwardova reakcija mogla biti puno bolje opisana, odnosno njegovi osjećaji. Da je osjetio istodobno i žeđ za krvlju ali i potrebu da ju zaštiti, budimo realni, već svi znamo. Bit je u tome kako ćeš to opisati.
Onda - ugriz. Nije mi se svidio. Malo mi je previše jednostavno opisan ovaj zadnji dio - ugriz, njena smrt, a mislim da si upravo tu imao/la najviše materijala da se iskažeš.
Ocjena dva
avatar
Re: Kraj u Beskraju ~ by nox
Postaj on 16/11/2009, 19:27  Zaida
Umm,nemam baš neki dojam o ovoj priči.Ideja je dobro makar nerazrađena.Zbrzane su rečenice.
I nekako mi je nevjerojatno to da bi Edward na bilo koji način pokušao nauditi Belli.Rađe bi naudio samome sebi nego njoj.
Bellina smrt na kraju mi se uopće ne sviđa.Dogodilo se prebrzo a svi kao da su otupili.Da se dogodila Bellina promjena na kraju,mislim da bi ovaj tekst zaslužio višu ocjenu.

Ocjena:
avatar
Re: Kraj u Beskraju ~ by nox
Postaj on 16/11/2009, 19:58  Pandora Kay´B Sae
Hm.
Sjajno započeto. Opis Edwardove žeđi za krvlju je sjajno dočaran i čini mi se da se autor najviše usredotočio na to. Općenito mi se sviđa prikaz te njegove vampirske strane.
Kraj mi je bio nekako.. čudan.
Imam dojam da je to malo ubrzano. Kao da autor nije imao vremena (ili volje) malo duže, i slikovitije opisivati tu situaciju.
Nekako mi to nije dovoljno realno. Kao što je netko spomenuo, zar ga ne bi drugi zaustavili kad bi vidjeli da će ubiti Bellu? Shvaćam da su ga njegovi vampiriski nagoni "ponjeli", ali ipak mi to ne štima.
I zadnja rečenica je bila vrlo efektna.
Sve u svemu, vrlo dobro, ali nešto mi fali.

Ocjena:


Zadnja promjena: Pandora Kay´B Sae; 16/11/2009, 20:09; ukupno mijenjano 1 put.
avatar
Re: Kraj u Beskraju ~ by nox
Postaj on 16/11/2009, 20:06  Sophie
umm...sviđa mi se sama priča ali nelogična je. To se nebi dogodilo..nikad....da to Edward učini..ne...ipak je to njegova voljena Bella...koliko puta se savladao i sigurna sam do bi i ovaj put..
Ocjena: tri
Re: Kraj u Beskraju ~ by nox
Postaj on 19/11/2009, 19:06  Vann Cullen
Pre,pre pretragičan kraj! Lijepo napisana i
u nekim trenucima kao da sam tamo, ali neznam
jednostavno nije mi to, to što sam očekivao....
Velika pohvala za zadnju rečenicu!

avatar
Re: Kraj u Beskraju ~ by nox
Postaj on 19/11/2009, 20:54  mariposa
Dobra ideja za priču! ali preveliki mi je kontrast između nekih djelova, tj. u jednom trenutku vrijeme je usporeno i to mi se jako jako sviđa (primjerice otkucaji bellinog srca) dok s druge strane dijalozi se prebrzo odvijaju kao da im nije u pisanju posvećeno dovoljno pažnje! zadnja rečenica je savršena!

avatar
Re: Kraj u Beskraju ~ by nox
Postaj on 20/11/2009, 01:35  Valentinchy
Svidjela mi se ideja priče, no nije dovoljno razrađena.
Opisa je premalo, a radnja je previše ubrzana. Rečenice su nabacane i nepovezane. Smatram da se sve to još moglo upotpuniti pristojnom dozom opisa.
Sviđa mi se što se pazilo na gramatiku i pravopis te što je priča podijeljena u odjeljke jer je tako čitljivije i jasnije.
Pohvale autorici/u!

Moja ocjena za ovu priču je:
avatar
Re: Kraj u Beskraju ~ by nox
Postaj on 20/11/2009, 18:12  Lady Moonlight
Glasanje završeno !
Re: Kraj u Beskraju ~ by nox
Postaj   Sponsored content
 

Kraj u Beskraju ~ by nox

[Vrh] 

Stranica 1 / 1.

Permissions in this forum:Ne moľeą odgovarati na postove.
Forks Forum :: Fan fiction natječaji :: Treća tema: Što bi bilo da....-
Forum(o)Bir: