Početna stranicaPortalPretraľnikRegistracijaLogin

Share | 
 

 Nada ~ by Phoenix Rogue

Go down 
Autor/icaPoruka
Rhianna
Administratorica
avatar

Female
Broj postova : 3775
Lokacija : Field of paper flowers
Knjiga : Lavovi Al'rassana ~G.G.Kay
Lik : Jehana

15112009
PostajNada ~ by Phoenix Rogue

Probudila sam se uz uobičajeno vrištanje. Moja je noćna mora ove noći bila ista, a opet nekako drugačija. Sve je bilo isto kao i uvijek, šuma, praznina, nedostatak njega, ali ovaj put kao da se nešto naziralo, nešto kao nada. Nisam znala zašto, sve je bilo isto kao i prije. Vjerojatno sam to samo umislila, u zadnje vrijeme mi se mnogo toga pričinjavalo. Čak ni kad sam uz sebe imala Jacoba, znala sam da nisam normalna, znala sam da nikada više ne ću biti normalna. Bilo je prerano za ustajanje, ali nisam mogla ostati u krevetu. Morala sam skrenuti misli na nešto drugo, nisam smjela razmišljati o njemu, nisam dopuštala sama sebi da se nadam. Krenula sam prema kupaonici da se otuširam. Unatoč mojim nastojanjima da ju ugušim, neki su se čudni tračci nade probijali u moju svijest. Možda je i to jedna od mojih obmana jer nisam se imala čemu nadati. Tada mi je noga zapela za jednu loše pričvršćenu drvenu dasku na podu. Spotaknula sam se i pala. Dobar početak dana. To mi se vjerojatno karma osvećuje zato što sam se usudila nadati. Ustala sam se i provjerila štetu, nije bilo krvarenja i ništa me nije naročito boljelo. Znalo je biti i gore. Okrenula sam se da spustim dasku koja je stršala prema gore, ali ugledala sam nešto ispod nje. Prišla sam bliže i posve izvukla dasku van. Ono što me dočekalo ispod nje nadmašilo je sva očekivanja, probilo sve barikade, rastjeralo sve sumnje. Edward. Slike njegove savršene prilike u Charliejevoj kuhinji i kako stoji pokraj mene u dnevnoj sobi... CD koji mi je poklonio za moj rođendan, onaj na kojemu je moja uspavanka. Očekivala sam snažnu bol u prsima, ali nije je bilo. Boljelo je manje nego prije, moja se rupa hranila Edwardovom ljepotom. Pogledala sam na dno i otkrila tamo još jedan komad presavijenog papira. Brzo sam ga dohvatila i razmotala, ne mareći što ću možda naći u njemu. Nada se sada probila kroz sve prepreke koje sam joj postavila. Papir je bio ispisan poznatim rukopisom, Edwardovim savršenim rukopisom.Bella,

Nadam se da ovo ne ćeš pronaći, ali nisam mogao otići bez da ostavim barem nešto svoje uz tebe. Morao sam si ostaviti barem najmanji tračak nade, iako bih radije da ga ne pronađeš i da ne saznaš koliko te volim, jer ja tebe volim Bella.Volim te. Sebično je od mene što ti ovo ostavljam i nadam se da će ležati ovdje zaboravljeno još dugo vremena. Nadam se da ćeš ti biti sretna, da ćeš pronaći sebe daleko od mene.Zauvijek tvoj,

EdwardVolim te. Zauvijek tvoj. Nisam mogla shvatiti te riječi. On mene voli. Pročitala sam pismo još jednom, ali nisam mogla naći ništa pogrješno. Svaka je ta riječ napisana savršenim rukopisom morala pripadati Edwardu. Je li zaista moguće da me on još uvijek voli? Zdrav mi je razum govorio da nije, ali moje je srce govorilo drugačije, a pismo je podupiralo srce. On mene voli. Njemu je stalo do mene. Nisam mogla biti sigurna, ali dok je god postojala i najmanja nada, morala sam pokušati nešto. Riskirala bih sve za Edwarda, samo da još jednom vidim to savršeno lice i čujem taj savršeni glas. Ali da me i voli, kako bih ga mogla pronaći? Stala sam nervozno koračati gore dolje po sobi, previše uzbuđena i šokirana da bih mogla normalno razmišljati. Gledala sam u Edwardovu sliku i ništa na svijetu nisam željela više od njega, ali misli su mi letjele po glavi prevelikom brzinom da bih ih mogla sabrati. Dohvatila sam Edwardov CD i ubacila ga u CD player. Najljepša skladba na svijetu zasvirala mi je u ušima. Zvučala je kao da ju svira tisuću prstiju u isti mah. Sjećanja su nezaustavljivo klizila iz moje podsvijesti. Edward, Alice, Emmett, Esme, Carlisle, Jasper, Rosalie. Sve priče is Carlisleove radne sobe, o drugim zlim vampirima i on Tanyinoj obitelji. Tanyinoj obitelji u Denaliju gdje su i Cullenovi stanovali neko vrijeme. Zamisao je bila posve suluda jer nisam znala točno gdje je Tanyina obitelj živjela. Nisam im znala niti prezime. Povrh toga, oni su vampiri. Vegetarijanci, ali svejedno vampiri. Mogli bi biti poput Edwarda, ali mogli bi biti i poput Jaspera. Moj mi je zdrav razum iznosio činjenice i govorio mi koliko je to glupo i neodgovorno, ali nije li to upravo ono što sam pokušavala biti? A ovoga puta rezultat moje neodgovornosti mogao bi biti pravi, živi Edward, ne samo jedna od mojih obmana. To mi je smjesta dalo dodatnu energiju. Otvorila sam ormar i nabacila na sebe prvo što sam ugledala. Zgrabila sam svoju torbicu te u nju ubacila novčanik i nešto novca. Htjela sam krenuti kroz vrata, ali pogled mi se zaustavio na CD playeru koji sam odložila na krevet. Odlučila sam uzeti i CD, iako sam znala da ge ne ću moći slušati tijekom vožnje jer je moj radio bio prilično grubo odstranjen i ležao je na dnu ormara. Ponijela sam i slike. Njegovo savršeno lice gledalo me s njih i budilo nadu u meni. Sišla sam u kuhinju i zastala da napišem nešto Charlieju. Nisam mu mogla reći kamo idem jer zapravo ni sama nisam znala kamo idem, ali morala sam napisati nešto da se ne brine.Tata,

Nešto je iskrsnulo i morala sam otići. Vraćam se što prije mogu. Nemoj se brinuti.Volim te,

BellaZatim sam se sjetila još nečega pa sam i to na brzinu dodala svojoj besmislenoj i blesavoj poruci.P.S. Nemoj gnjaviti Jacoba, on ne zna ništa o tome.Znala sam da me ne će poslušati te da će Jacob biti upravo prva osoba koju će Charlie nazvati. Napravila sam što sam mogla. Navukla sam svoju jaknu i izašla van. Jutro je bilo hladno i vlažno, tipično za Forks. Još uvijek nije kišilo. Ušla sam u kabinu i duboko udahnula. Zdrav razum odlučila sam ostaviti po strani. Edward, on je jedini bio važan. Pokrenula sam motor i krenula niz prilazni put ususret nepoznatim vampirima. Za Edwarda, sve što sam radila bilo je za njega. U svojoj vožnji nisam daleko dospjela. Jedva da sam dospjela malo dalje od graske međe Forksa kad je ispred mene na cestu izletio crni automobil sa zatamnjenim staklima koji sam smjesta prepoznala. Carlisleov Mercedes. Zakočio je ispred mene i blokirao mi put. Prije nego što sam se uspjela snaći iz automobila je izašla Alice. Mala, vitka i prekrasna. Toliko prekrasna da nije mogla biti stvarna. Doplesala je do mene i otvorila vrata kamioneta.

„Alice!“ povikala sam i smjesta joj se bacila u zagrljaj.

Na trenutak me obujmila svojim mramornim rukama, a onda me ozbiljno pogledala.

„Bella, zašto se točno pokušavaš ubiti?“ pitala me. Glas joj je zvučao ozbiljno i suzdržano.

Trepnula sam.

„Ne pokušavam se ubiti.“

„Onda mi objasni zašto se vozikaš okolo dok bijesna vampirica vreba na tebe“, upitno me pogledala.

Victoria. Posve sam zaboravila na nju. Moje je lice očito odavalo koliko se bojim jer me Alice smjesta obujmila oko struka i prenijela na stražnje sjedište Mercedesa. Našla se na vozačevom mjestu za manje od sekunde i već je palila motor.

„Ali što će biti s Charliem. Victoria će se vratiti po mene, a onda će čopor... Alice!“ viknula sam na nju kad sam shvatila da me uopće ne sluša. Okrenula je automobil u smjeru Forksa i sad me vozila natrag punom brzinom.

„Carlisle, Emmett i Jasper pobrinut će se za Victoriju“, umirila me.

Znači cijela je obitelj bila u ovome. Je li i on bio s njima? Uputila sam jedan upitan pogled prema Alice, ali ona mi nije odgovorila. Umjesto toga snažno je zakočila trenutak prije nego što je bijela prilika izletjela pred automobil. To je bio on. Edward. Lice mu je bilo prožeto bijesom, ali svejedno prekrasno. Prekrasno i savršeno.

„Alice“, zarežao je, „Rosalie me nazvala. Alice obećali smo da se ne ćemo miješati u Bellin život. Ne ću di dopustiti da dođeš do nje...“ htio je nastaviti, ali ja više nisam mogla izdržati. Izletjela sam iz automobila na cestu. To ga je šokiralo. Nije shvatio da sam ja već s Alice. Krenuo je prema meni, ali Alice mu se našla na putu.

„Da li ti je rekla zašto sam došla po Bellu?“

Odmahnuo je glavom. Na licu mu se pojavila zbunjenost. Ja sam također pogledala prema njoj. Ono što je rekla o Victoriji... Što je zapravo vidjela?

„Vidjela sam Victoriju kako ju sustiže. Ubila bi je!“

Edward je ostao bez riječi. Osjećaj krivnje smjesta mu se pojavio na licu i zaobišao je Alice kako bi došao do mene. Privio me čvrsto uz svoje mramorno tijelo. Zaista je bio tu. Taj miris ne bih mogla izmisliti niti u najdubljem snu. Njegov hladan dodir i savršene crte lica. Ništa na svijetu nisam željela više od njega. Spustio je moje ruke koje sam mu oplela oko vrata i odmaknuo se za korak.

„Žao mi je Bella. Prekršio sam svoje obećanje“, rekao je najljepšim glasom na svijetu. Glasom punim iskrenog kajanja.

„Znam da me se ne tiče, ali me iskreno zanima. Što si radila Bella?“

„Krenula sam u Denalij. Našla sam tvoju poruku“, promrmljala sam i izvadila komad bijelog papira iz džepa. Duboko je uzdahnuo.

„Nisam to smio ostaviti. Žao mi je Bella. Doista mi je žao“, rekao je i odmaknuo se još za korak.

„Znači nije istina“, uprla sam pogled u pod. Oči su mi se počele puniti suzama.

„Što nije istina?“ upitao me, ponovo zbunjen.

Podigla sam njegovu poruku koju sam držala u ruci.

„Ne voliš me“, propentala sam kroz suze koje su mi krenule niz lice i mutile mi možda posljednji pogled na njegovo savršeno lice.

„O Bella“, osmjehnuo se savršenim osmjehom i čvrsto me zagrlio.

„Volim te Bella“, rekao je usrdnim glasom privijajući me uz sebe.

„Onda nemoj otići“, preklinjala sam ga.

Upro je u mene svoje zlaćane oči da provjeri mislim li ja doista ozbiljno. To me malo uvrijedilo. Zar je doista mogao sumnjati?

„Ne ću te ostaviti Bella“, obećao je, „Nikada više.“

Još me jednom čvrsto zagrlio i prislonio svoje ledene usne na moje.

Svemir se ponovo vratio na svoje mjesto.

_________________
heart
[Vrh] Go down
http://sjenemagije.blog.hr/
Share this post on: diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

Nada ~ by Phoenix Rogue :: Comments

avatar
Re: Nada ~ by Phoenix Rogue
Postaj on 15/11/2009, 20:08  Dalia Erreway
Prije nego komentiram...pise da moramo biti objektivni...tako da molim pisca da se ne naljuti

1. Svidja mi se jaakoo ideja

2.Malo premalo opisa izraza lica...
3. Edward bi odmah cuo zasto je Alice dosla, tak oda malo ne vjerodostojno...
4. Malo mi se sve prebrzo dogodilo...
5. Svidja mi se nacin na koji Bella pronalazi poruku (iako mi se ono sto je napisano ne svidja previse...nekako mi zvuci umjetno
)

OCJENA:
(samo zbog toga sto jednostavno nije jednako dobra koliko i ona za 5)
avatar
Re: Nada ~ by Phoenix Rogue
Postaj on 15/11/2009, 20:12  Tmia
Hmmm...ovdje mi se sve malo prebrzo odvija; premalo nekakvih tangible opisa; nije baš lik produbljen do zadnjih detalja; premda mi se sviđa ideja i cijela maštovitost oko scene-mislim da je moglo i bolje ispasti...
*drumrolls please* stoga je ocjena
avatar
Re: Nada ~ by Phoenix Rogue
Postaj on 15/11/2009, 20:34  Blue
Priča je jako dobro osmišljena, ali kako Tmia kaže, sve se previše brzo odvija. Očekivala sam da će Bella otići u Denalli i da će tamo doći do nekog zapleta. Sve u svemu ok.

OCJENA: jedan
avatar
Re: Nada ~ by Phoenix Rogue
Postaj on 15/11/2009, 21:11  dovoljno za zauvijek
Prvi tekst koji mi se baš svidio.
Skroz pogođen Bellin lik, pa i misli.
Najviše sam se nasmijala na dio kad si napisao/la da je uzela torbu i ubacila nešto novčića
Kao prekopirana rečenica iz serijala. Al u pozitivnom smislu.
Ovdje sam baš imala dojam da to čitam Belline misli, da mi se ona obraća.
Super mi je dio i kada pišeš da misli da joj se to karma osvećuje jer se usudila nadati.
Jedan od boljih dijelova.

Zamjerke:
Ok mi je što se Alice vraća jer je imala viziju, al bolje da si pisala tako da se Edward ne vraća... Da si ostavio/la nedovršeno.
I ako se već morao vratiit, mogao/la si malo intimnije/patetičnije opisati njihov susret.

Moja ocjena..
Re: Nada ~ by Phoenix Rogue
Postaj on 15/11/2009, 22:30  sumrakfan
Priča je veoma dobro osmišljena i napisana. Početni dijelovi su mi predivni, razmišljanja i postupci su tipični za Bellu, kao što je njena nespretnost . Onaj dio s porukom, a i sama poruka su me stvarno dirnuli. To mi je bilo predivno za pročitati. No, nije mi se svidio onaj dio kada dolazi Alice, a kasnije i Edward. Sve se to desilo malo prebrzo, pa je stoga i nedorečeno.
moja ocjena:
avatar
Re: Nada ~ by Phoenix Rogue
Postaj on 15/11/2009, 22:57  Lena Reve
U globalu mi se priča svidjela,ali je radnja prebrza,pogotovo pred kraj..Stilski mi je također dobra..

Ocjena:
avatar
Re: Nada ~ by Phoenix Rogue
Postaj on 15/11/2009, 23:43  Lady Moonlight
Pročitala sam priču nekoliko puta i svejedno ne mogu popraviti početni dojam.
Početak mi je u redu, možda čak i prepoznajem Belline rečenice, ali ostatak mi je potpuno fulan, kraj najviše. Radnja ne samo da se prebrzo odvila, već su mi same rečenice nepovezane i ne pristaju likovima koji ih izgovaraju. Dijalozi su mi umjetni, bez pravih osjećaja. A i ne sviđa mi se sam stil pisanja. Općenito ne volim čitati nešto prepuno jednostavnih neproširenih rečenica bez ijedne tu i tamo ubačene složene i na to stvarno u drugom dijelu priče nisam mogla zažmiriti. Jednostavno mi kvari dojam.

Ocjena: dva
Re: Nada ~ by Phoenix Rogue
Postaj on 16/11/2009, 03:06  arina
Dobro
1. Savršeno pogođene Belline misli i lik, Edwardova poruka
2 Bellina namjera da potraži Edwarda, umjesto da se pomiri s tim da ju je zauvijek napustio, sada kada ima tračak nade da ju on još uvijek voli
3. Edwarov povratak- U NM on kaže da je ionako bio odustao od svega i da se namjeravao vratiti i tražiti oprost od Belle. Da je Alice imala viziju kako Victoria sustiže Bellu i da je Roslie to rekla Edwardu on bi se odmah vratio makar da ju zaštiti.
Loše
1.Brzina kojom se sve odvilo. ponovni susret Belle i Edwarda nisam tako zamislila. Nešto mi tu fali.
Ocjena:
avatar
Re: Nada ~ by Phoenix Rogue
Postaj on 16/11/2009, 14:54  martina
Hm... Priča je ok i relativno dobro je napisana, ali... kao što su već rekli... radnja se prebrzo odvija i neke rečenice su mi nekako bezveze napisane... Kao zbrzane ili zaboravljene da se treba odvojiti i napisati u novoj rečenici...
Gramatički ok inače... Ja sam našla samo neke sitne greškice, ali zanemarivo...
Ne znam.... nekako mi nije ostavila neki veliki dojam za recimo 4 ili 5, a nije ni tako loša za 2 (ili 1 )...
Tako da je moja ocjena:
avatar
Re: Nada ~ by Phoenix Rogue
Postaj on 16/11/2009, 18:48  Eowyn
Početak mi je još ok, ali onaj dio na kraju kad se Bella i Edward ponovno susreću mi se nimalo ne sviđa. Ostavlja mi dojam kao da si samo mislo/la na to da ispričaš tu radnju, nema detalja, rečenice kao rečenice nisu mi lijepo oblikovane, kao da si nisi dao/la ni truda oko toga. Osim toga djeluje mi skroz nerealistično, skoro si to u glavi mogu zamisliti kao parodiju, točno njihov susret - zaključe da se još uvijek vole i happy ending. Kao da ono između ni nije bilo ništa bitno. Prebrzo mi se to jednostavno odvilo. Njihov dijalog mi djeluje kao da samo izvana nalikuje na njih - u smislu Edward doista zvuči kao Edward, to su njegove riječi, Bella također, ali kao da su to samo isprazne fraze.
Sve skupa: dva
avatar
Re: Nada ~ by Phoenix Rogue
Postaj on 16/11/2009, 19:09  Zaida
Početak je super.Točno kao nešto što bi izašlo iz Belline glave.
Pismo je malo...umjetno.Ne zvuči uvjerljivo.
Razvoj događaja događa se prebrzo.Neke rečenice su jednostavno nabacane kao da su napisane samo da popune praznine papira;bez ikakvog osjećaja.
Dio s Edwardom-ne bi li on osjetio njen miris?I taj njihov susret je totalno bez osjećaja.Da,rečenice idu uz njih,ali opet nema osjećaja.
Zadnja rečenica mi se sviđa
Ocjena:
avatar
Re: Nada ~ by Phoenix Rogue
Postaj on 16/11/2009, 20:24  Sophie
like it!
Ali znam da kad bi bella stvarno našla te stvari tamo nebi bilo pisma i pogotovo nebi pisal da ju voli jer bi joj to samo otvorilo ranu. Kada bi bilo pisma vjerojatno bi se opet odvojila od ostatka svijeta samo slušala taj cd vrištala i plakala.
ocjena: četiri
Re: Nada ~ by Phoenix Rogue
Postaj on 19/11/2009, 19:01  Vann Cullen
Odlična ideja. U nekim trenucima Bella je
100% Bella. Sve se nekako prebrzo događa,
treblo bi to još doraditi, ima materijala za par
stranica.

avatar
Re: Nada ~ by Phoenix Rogue
Postaj on 20/11/2009, 01:21  Valentinchy
Ideja je odlična! Sve pohvale autorici/u.
Svidio mi se početak. Vrlo je sličan onima iz Sumrak sage.
Bella je odlično interpretirana. Svi ju ti opisi opisuju baš onako kakva ona zaista je i kakvom ju i sama mogu zamisliti.
Svidio mi se dio gdje u podu nalazi pismo, a samo pismo me očaralo. Predivno je!
Dio s Edwardom mi se također svidio, no mislim da je mogao biti malo bolje razrađen kao i sve ostalo. Fale mi opisi. Neke priče ih sadrže previše pa me ubijaju, no ovdje ih definitivno ima premalo.
Gramatika i pravopis su korektni, mada se tu i tamo potkrala koja pogreška.

Moja ocjena za ovu priču je:
avatar
Re: Nada ~ by Phoenix Rogue
Postaj on 20/11/2009, 17:42  mariposa
sve pohvale za ideju, ali priča jednostavno nije 'došla do mene'! početak je jako dobar i očekivala sam nastavak u tome tonu, međutim nakon što bella pronađe poruku u podu sve se počinje prebrzo odvijati i kao da svi osjećaji nestaju, tako da nije baš priča ostavla jak ustisak na mene!

avatar
Re: Nada ~ by Phoenix Rogue
Postaj on 20/11/2009, 18:11  Lady Moonlight
Glasanje završeno !
Re: Nada ~ by Phoenix Rogue
Postaj   Sponsored content
 

Nada ~ by Phoenix Rogue

[Vrh] 

Stranica 1 / 1.

Permissions in this forum:Ne moľeą odgovarati na postove.
Forks Forum :: Fan fiction natječaji :: Treća tema: Što bi bilo da....-
Forum(o)Bir: